Acne behandeling

  • Goede reiniging voor de onzuivere huid
  • Verstopping die onzuiverheden veroorzaken tegen gaan
  • Uitzuiveren van puistjes en mee-eters

Acne behandeling

€ 30

eenmalig

Behandel acne met zorg

Acne is een medische term voor jeugdpuistjes. Acne is een ontstekingsziekte van de talgklieren van de huid. De huid bevat talgkliertjes die talg aanmaken. Als de talgklierporiën verstopt raken en het talg in de huid blijft zitten, ontstaan er ontstekingen, puistjes en mee-eters.

De behandeling
De behandeling start altijd met een vrijblijvend intakegesprek/huidanalyse. Er wordt aandachtig naar het probleemgebied van de huid gekeken, hier wordt de behandeling op aangepast. Er wordt ook een advies gegeven zodat u thuis op de juiste manier om kunt gaan me acne. Dit is allemaal geheel vrijblijvend! U kunt na de intake zelf beslissen om de behandeling aan te gaan of niet.

De huid reinigen en uitzuiveren
De acne behandeling zal zich richten op een goede reiniging en het verdunnen van de bovenste laag van de huid. Hierdoor wordt verstopping tegengegaan. Dit gebeurt door middel van een oppervlakte reiniging en een dieptereiniging. Deze dieptereiniging kan een peeling of een lijnzaadpakking zijn (aangepast op het huidtype). Deze reiniging is een goede voorbehandeling op het uitzuiveren van de huid. Dit is het belangrijkste gedeelte van de behandeling.

Hierna worden alle ontstekingen, puistjes en mee-eters uitgezuiverd zodat het overtollige talg niet langer in de huid blijft zitten en voor nog meer ontstekingen kan zorgen. Na het uitzuiveren wordt een kalmerend masker aangebracht. De behandeling zal afgesloten worden met een antibacteriële lotion en een dag/nachtverzorging.


Veelgestelde vragen

  • Hoe lang duurt deze behandeling?60 minuten
  • Moet ik regelmatig terugkomen voor een acnebehandelingAcne kan na 1 behandeling niet meteen weg zijn. Het is belangrijk om deze behandeling te blijven herhalen zodat het resultaat hierdoor zichtbaar vermindert zal worden. Het is daarom aan te raden om deze behandeling in kuurverband te doen.

    Het advies is om intensief te beginnen en de behandeling 1x per week uit te voeren, dit om de huid goed te reinigen en uit te zuiveren. Na zichtbaar resultaat kan dit afgebouwd worden met 1 keer in de 10 dagen en daarna 1 keer in de 3 weken.
  • Mag ik na een acnebehandeling in de zon? Ja, maar een nabehandeling is essentieel. Na een acne behandeling is het altijd belangrijk om je huid goed in te smeren met een zonnefactor. Tijdens een acnebehandeling wordt de bovenste laag verdunt en hierdoor is de huid gevoeliger voor de zon. Mensen met acne hebben sowieso een erg gevoelige huid en zullen het behandelde gebied dus extra goed moeten beschermen. Het advies is om een zonnebrand of gezicht crème met minimaal factor 30 te gebruiken. Het is hierbij wel belangrijk om te letten op welke zonnebrand u koopt.

    Sommige producten kunnen de poriën in de huid doen blokkeren waardoor kleine ontstekingen (acne) bevorderd worden, helemaal wanneer u reeds acne hebt. Zonnebrandcrèmes met “waterfilter” bijvoorbeeld kunnen uw poriën blokkeren. Kies altijd het product die zo goed mogelijk bij uw huid aansluit!


Ook met zorg behandelt worden?